onsdag, november 07, 2007

Berlin, mon amour

Ja – det er strålende her. Leiligheten i Rykestrasse er et utmerket utgangspunkt for en god blanding av masterskriving og hygge. Innen en radius av 50 m (ca...) har vi alt vi trenger: Marked, supermarked, barer, kafe (med og uten internett), grønnsakshandel, bakeri, skobutikk…. Og en rekke tyskere så klart. Sistnevnte trenger vi for å nå målet om at før vi drar hjem skal vi ha snakket med minst fem stykker av dem. Foreløpig ligger vi særdeles dårlig an – hva i all verden snakker man med tyskere om, hva er den ultimate åpningsreplikk?

Volkpark Friedrichshain er blant favorittstedene for frisk luft. En utmerket park for joggeturer. Kanskje først og fremst fordi jeg til tross for flere turer dit fremdeles ikke skjønner helt hvordan den henger sammen (og så stor er den heller ikke, jeg tror heller årsaken ligger i en liten topp som man jogger rundt og rundt og oppover på en gang – for min del vil det si at nordsørøstvest forsvinner litt). Dermed blir alle turene små eventyr: aldri kjedelige eller rutinepregede, heller en forfriskende utfordring for stedssansen, og gjerne litt lengre enn planlagt.

Hausbar er også fin. Det er en liten bar med mørkerøde vegger og englemalerier i taket (som det for øvrig ”er høyt under”… - om det også gjelder i overført betydning har jeg ingen formening om), toalettveggene er gullfarvet. Fabelaktig!

Ellers er det veldig høst her. Det vil si at det er masse fargerikt løv rundt om i hele byen (som for øyeblikket for vår del består av Prenzlauer Berg og Mitte – vi er veldig bydeltro), og - dette sier jeg uten ironisk distanse: det er så flott det! Mange store trær i byen er en utmerket ide. Her om dagen gikk vi også forbi en stor stor haug med sammenrakte blader som lå på et gatehjørne. Den nærmest ropte og tryglet om å bli hoppet i, men vi klarte å kontrollere hoppeimpulsen (typisk pga angst for å få kjeft av den som hadde stått for rakingen).

(Men, vi får jobbet også altså. Tilbringer mange timer foran skjermen og produserer og produserer.)

1 Comments:

Blogger Steinar said...

Muy bien :-)
Her skjer det saker. Berlin er et spennende sted. Synd at du maa legge baand paa dine oensker om loevhopping. Men det er sikkert lurt. Jeg har nesten faatt en 250 euro bot av en sint tysker for mating av duer :-(
Jeg oensker deg masse hyggelige tyskeropplevelser
Steinar

11/13/2007 7:45 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home