onsdag, desember 27, 2006

Juljuljuljuljuljuljuljuljuljuljuljul

Julehusene –og hagene her er som på film. Masse, masse (mange?) lys samt lysreinsdyr, store oppblåsbare nisser, snømenn og figurer som lyser og en og annen julekrybbe. Dette har resultert i at kjøreturene våre (og de har det jo vært en del av, er man i USA så er man i USA og da kjører man bil) har vært fyllt av ”samtaler” som dette:
- åh se der!
- ojojoj
- Wow, så fiiin
- Sesesesesese, jøje meg
- Og se på den!
- Oooh
etc….. Det ender gjerne med at mamma sier at hun vil ta med seg noe hjem til neste jul, etterfølgt av en samtale rundt at da blir hun nok pioner på Askøy og kommer til å komme i Askøyværingen og sånn. Men foreløpig er jeg den eneste som har kjøpt lys.
I forgårs var det julaften og da besøkte vi familien til en venn av Liv Mari og Erlend. Ikke dårlig å invitere fem stykker til julaftenmiddag. De bodde på en liten gård. Før middag gikk alle i kirken. Under gudstjenesten var det en del fjortiser som leste bibelvers. De var alle sjarmerende nervøse. Eventuelt hadde de en intern konkurranse om hvem som kunne lese fortest mulig uten å bevege leppene og tungen mer enn absolutt nødvendig for at ordene skulle kunne skilles fra hverandre. (Men det tviler jeg på, de så altfor fromme og skikkelige ut til det.) Alle jentene hadde lik frisyre. Langt, glatt hår med skideskill som gjorde at en lang lugg stadig vekk dekket det ene øyet. Det var en baptistkirke med et stort lerret over alteret (og under korset som hang på veggen) hvor en powerpoint av sangtekstene ble vist. Den så på et vis ut som et stort bedehus. Etterpå var det middag – veldig god, og en gavelek med påfølgende hyggelig konversasjon…..

Liv Mari og Erlend dyp konsentrasjon mens de tilbereder kalkunmiddagen 1.juledag. Resultatet ble fabelaktig: kalkun, søtpoteter med marshmallows, stuffing, syltetøy, sos, soyating til meg.